Ιστορία

Ιστορία

Η “Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου”, γνωστή με τα αρχικά “Γ.Ε.Η.” ιδρύθηκε το 1968 με την ονομασία: Σύλλογος Κλασικού αθλητισμού, ¨ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ¨ με τρία τμήματα: Στίβος, Πετοσφαίρηση(Volleyball), Καλαθοσφαίρηση(Basketball).

Το 1976 μετονομάστηκε και πήρε το όνομα που έχει μέχρι σήμερα.

Στο χρονικό διάστημα 1978 – 1979 ουσιαστικά η δραστηριότητα του σωματίου ατόνησε. Τον Αύγουστο του 1979, η “Γ.Ε.Η.” δραστηριοποιήθηκε και πάλι με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και με την προθήκη του τμήματος Ξιφασκίας. Η αγάπη και η προσπάθεια των ανθρώπων που την συγκρότησαν, αλλά και η συμπαράσταση γονέων και αθλούμενων, την βοήθησε να πάρει σύντομα την πρώτη θέση σε μια σειρά αθλήματα στο Ηράκλειο.

Από τότε μέχρι σήμερα, η “Γ.Ε.Η.” πρωταγωνιστεί σε κάθε αθλητική εκδήλωση στην Κρήτη, την οποία έχει επανειλημμένα εκπροσωπήσει επάξια, σε Πανελλήνιες διοργανώσεις, ανώτερες κατηγορίες και εθνικά συγκροτήματα. Η πιο μεγάλη όμως επιτυχία της Γ.Ε.Η. είναι ότι – παρά την έλλειψη αθλητικών ή άλλων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και με ανεπαρκή οικονομικά μέσα – σήμερα αθλούνται στα τμήματα της αρκετοί νέοι και νέες.

Η Γ.Ε.Η. επιμένει να πιστεύει στην προσφορά του υγιούς αθλητισμού και γι΄ αυτό εξακολουθεί να προτείνει την δική της θετική λύση: “Συνεργασία Οικογένειας – Σχολείου – Αθλητισμού για την διαμόρφωση ανθρώπων με σωστή συμπεριφορά στη συλλογική προσπάθεια, με μόρφωση και διάθεση ν΄αγωνιστούν για να κερδίσουν μια ευτυχισμένη ζωή”.

Αρέσει σε %d bloggers: