Τμήμα Σκακιού

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σωματείου

«Το Σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα που οξύνει ιδιαίτερα το μυαλό του παιδιού, συμβάλλει με τον προσφορότερο τρόπο στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών χαρακτηριστικών, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του ατόμου.

Προωθεί γενικές ιδιότητες όπως την καλλιέργεια ηθικών αξιών (αποφασιστικότητα, επιμέλεια, τάξη, αυτοκριτική,

αντικειμενικότητα), την κοινωνική ένταξη (ομαδικότητα, ανάληψη ευθυνών, μετάδοση γνώσης και εμπειριών), την ενίσχυση του αυτοελέγχου με αποτέλεσμα τον έλεγχο της επιθετικότητας και της διάσπασης της προσοχής, αλλά και ειδικές ιδιότητες όπως την ανάπτυξη ορθολογικού τρόπου σκέψης. τη δημιουργική φαντασία,  την βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων και την διάρκεια της πνευματικής συγκέντρωσης και απόδοσης έργο.

Στα πλαίσια αυτά με ιδιαίτερη ικανοποίηση η αθλητική οικογένεια της Γ.Ε.Η. σας ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου να παραδίδονται μαθήματα σκακιού σε αίθουσα του Παγκρητίου σταδίου, στην θύρα 1 (μικρή αίθουσα γραπτού τύπου, στον 1ο όροφο).

Τα μαθήματα θα παραδίδονται από τον γνωστό Ομοσπονδιακό Μαιτρ σκακιού και συγγραφέα σκακιστικών βιβλίων Τάκη Παπαθανασίου. απογεύματα καθημερινής, Πέμπτη και Παρασκευή, ανάλογα με τις δυνατότητες των μαθητών, χωρισμένα σε ομοιογενή γκρουπ, για παιδιά που έχουν καθόλου, λίγες ή αρκετές γνώσεις σκακιού.

Αρέσει σε %d bloggers: