Αχώριστες στον αθλητισμό και τη ζωή

Αχώριστες στον αθλητισμό και τη ζωήΗμερομηνία: 25/11/2014

ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Επέστρεψαν στα κουλουάρ, για να τελειώσουν ό,τι άφησαν…

 

1416852243Με χαρά γέμισε τους ανθρώπους του ηρακλειώτικου στίβου η επιστροφή της Αννας και της Ειρήνης Βασιλείου στον αθλητισμό, οκτώ χρόνια μετά την αποχώρησή τους που είχε προκαλέσει τότε μεγάλη έκπληξη. Οι δίδυμες αδερφές της ΓΕΗ που ήταν από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα στα σπριντ, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο πραγματικό τους πάθος και αυτή τη φορά είναι αποφασισμένες να διαπρέψουν και να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Επέστρεψαν στα κουλουάρ, για να τελειώσουν ό,τι άφησαν…

Ανταγωνιστικά πάντως δεν έχει δει ποτέ η μία την άλλη αν και η Άννα την ημέρα της γέννησής τους, πρόλαβε την Ειρήνη για ένα λεπτό και έτσι έχει τον τίτλο της μεγαλύτερης…

Γιατί σταματήσατε σε ηλικία 16 ετών τον αθλητισμό αν και σε επίπεδο κορασίδων- νεανίδων είχατε πολλές επιτυχίες;

ΑΝΝΑ: Η απόφαση που πήραμε ήταν πολύ δύσκολη γιατί ο στίβος ήταν και είναι η ζωή μας. Ο κυριότερος λόγος που μας ώθησε στο να σταματήσουμε ήταν οι μεγάλες απαιτήσεις της σχολής.

ΕΙΡΗΝΗ: Σαφώς και ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση αλλά θέλαμε να εξασφαλίσουμε πρωτίστως τα πτυχία μας που είναι το μέλλον μας. Ο πρωταθλητισμός θέλει πολλές θυσίες και εμείς εκείνη την περίοδο θέλαμε να δώσουμε βαρύτητα στις σχολές μας.

Μετανιώσατε ποτέ για αυτή σας την απόφαση;

ΑΝΝΑ: Όχι δεν έχω μετανιώσει. Απλά μερικές φορές αναρωτιέμαι πού θα είχα φθάσει αν δεν είχα σταματήσει… Όπως και να χει, ήταν ρίσκο που σταματήσαμε.

ΕΙΡΗΝΗ: Όχι. Ποτέ δεν έχω μετανιώσει για τις αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου. Όπως είπε και η Άννα, απλά μερικές φορές με «έτρωγε» το τι παραπάνω θα μπορούσα να είχα πετύχει στο κομμάτι του αθλητισμού.

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σας έκανε να επιστρέψετε στον στίβο;

ΑΝΝΑ: Υπήρξαν στιγμές που πήραμε μόνες μας την πρωτοβουλία να ξαναξεκινήσουμε γιατί μας είχε μείνει απωθημένο…. απλώς δεν μας βγήκε. Το καλοκαίρι μάλιστα του 2012 πήραμε μεταγραφή σε ένα άλλο σωματείο, κάναμε κανονικά προπονήσεις αλλά διήρκησαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Δεν μας βγήκε δηλαδή με λίγα λόγια.Τον Μάιο του 2013 πήγαμε ξανά στο στάδιο, σμίξαμε με τον παλιό μας προπονητή (Άρη Βισκαδουράκη) και του ζητήσαμε διάφορες συμβουλές για συντήρηση. Το σώμα μας ανταποκρινόταν πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να παραξενευόμαστε και εμείς αλλά και ο προπονητής μας ο οποίος πάντα πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει σε εμάς και στις ικανότητές μας. Έτσι και ξαναεπιστρέψαμε!

ΕΙΡΗΝΗ: Επιστρέψαμε στο παλιό μας σωματείο, τη ΓΕΗ, όπου υπάρχει χημεία. Βέβαια εκτός τον προπονητή μας που μας παρότρυνε να ξαναξεκινήσουμε, ένας άλλος άνθρωπος που μας το έλεγε συνέχεια ήταν ο μπαμπάς μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που μας έλεγε « άντε να τελειώσετε με τις σχολές σας και να κατεβείτε πάλι στους αγώνες».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας από εδώ και πέρα σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό;

ΑΝΝΑ:Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη χρονιά ήταν μεταβατική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα θέσουμε υψηλούς στόχους. Προσωπικά βασικός μου στόχος για φέτος είναι να ενταχθώ στην εθνική ομάδα.

ΕΙΡΗΝΗ: Ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Πήγε πολύ καλά και επόμενος μας στόχος είναι ο ανοιχτός στίβος και μια θέση στην εθνική ομάδα.

Τι θα πρέπει να θυσιάσει ένα παιδί για να μπορέσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό;

ΑΝΝΑ: Θα πρέπει να θυσιάσει τον γενικότερο τρόπο ζωής. Διασκέδαση, διατροφή, παρέες. Αν όμως το αγαπά αυτό που κάνει, τότε δεν είναι καταπίεση. Κι επίσης να έχει τα κατάλληλα άτομα δίπλα του που θα το στηρίξουν και θα το καταλάβουν σε ότι απόφαση και αν πάρει.

ΕΙΡΗΝΗ:Ο πρωταθλητισμός θέλει πολλές θυσίες. Διασκέδαση ,διατροφή…. Γενικότερα όσο να ναι σε πάει πίσω σε πολλά πράγματα . Όμως είναι καθαρά θέμα επιλογών. Κανείς δεν μπορεί να σε πιέσει να κάνεις κάτι αν πραγματικά δεν το θέλει η καρδιά σου. Για άλλους όλα αυτά μπορεί να θεωρούνται θυσίες για κάποιον όμως που το αγαπάει πραγματικά δεν είναι.

Ποια είναι η άποψή σας για τη βοήθεια του κράτους στον αθλητισμό και αν μπορεί ένα παιδί χωρίς βοήθεια από την οικογένειά του να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό;

ΑΝΝΑ: Δυστυχώς χωρίς την παρέμβαση της οικογένειας είναι δύσκολο να προχωρήσει ένα παιδί. Οι απαιτήσεις του πρωταθλητισμού είναι πολλές και χωρίς τα κατάλληλα υποστρώματα δεν υπάρχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και εδώ θέλω να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΓΕΗ κ. Γιαννοπουλο που είναι δίπλα μας σε ό,τι έχουμε ζητήσει.

ΕΙΡΗΝΗ: Δύσκολο να ασχοληθεί επαγγελματικά ένα παιδί αν δεν έχει τη βοήθεια των γονιών του. Πλέον το κράτος δεν παρέχει πολλά χρήματα στον κλασικό αθλητισμό. Όπως είπε και η Άννα, το σωματείο μας, μας στηρίζει σε κάθε μας απόφαση.

 

Posted on 30 Ιουλίου 2012, in Ειδήσεις, Στίβος and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: